Alleen voor nieuwsgierige, leergierige WordPress gebruikers!

Je kunt natuurlijk de teksten van jouw WordPress berichten en pagina’s met het WYSIWYG menu stijlen. Maar dit heeft zo zijn beperkingen, want hoe geef je een link waar je met de muis overheen gaat een andere kleur? En stel nou dat je een ingevoegde afbeelding graag een mooi randje wil geven? Dan zal je toch een beetje html en CSS moeten gebruiken.

In deze videotutorial laat ik je zien hoe je kopteksten maakt met html en deze met CSS een kleur geeft en hoe je hetzelfde kunt doen voor woorden. Ik stijl een link en zorg dat deze bij een “muis-over” (oftwel hover) een andere kleur krijgt. Tot slot geef ik met behulp van html en CSS een randje aan een ingevoegde afbeelding.

En ja, sommige handelingen kunnen ook heel eenvoudig met het WYSIWYG menu, maar is het niet gewoon leuk om een kijkje “achter de schermen” te nemen? En als je straks weet hoe je een kleur met html en CSS aan een iets kunt plakken, dan kun je ook experimenteren met andere instellingen, zoals bijvoorbeeld een andere lettertype voor een bepaalde woord of stukje tekst.

TIP
Leer hier hoe je een WordPress childtheme en stylesheet maakt.
Deel 2 over het stijlen van een childtheme.

Ben je na het kijken naar deze videotutorial wat wijzer geworden, laat het me dan weten! Ook als je vragen hebt, of liever iets anders met html en CSS voorgedaan wil hebben, dan hoor ik dat graag.

——————————————————————————————————
Yvonne Alefs - webdesigner

Yvonne Alefs is webdesigner bij van Wens naar Website – voor betaalbare doch professionele WordPress websites. Het hebben van een (huis)stijlvolle Facebook- en/of Twitterpagina achtergrond, vindt zij net zo belangrijk als een goed uitziende visitekaartje. Zij ontwerpt dan ook Facebook en Twitterpagina achtergronden bij Pimp mijn Pagina .

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *