Lokatie Zaandam – Zaandok

S2M Zaandok indruk 4

De Seats2meet locatie van Zaandam ligt pal naast het NS station en op 10 minuten spoorafstand van het Centraal station in Amsterdam. Waar je ook vandaan komt je tuft er dus zo naar toe! Het is kleurrijk en duurzaam ingericht en heeft veel prettige flexwerkplekken en vergaderruimten tot haar beschikking.

Ben je klaar met werken of heb je tussendoor behoefte aan wat frisse lucht? Op 5 minuten loopafstand vindt je het unieke nieuwe stadhuis, het in Zaanse stijl opgetrokken Hotel Inntel en veel winkels.
Zaandam centrum Zaandok

Maar de meest aantrekkelijke reden om een keer bij Zaandok neer te strijken is de gastvrije onthaal van filiaalmanagers Angelique de Groen en Shanna Seekles.
Shanna leidde mij de eerste keer dat ik in Zaandok kwam spontaan en enthousiast rond, liet me alle vertrekken zien en vertelde me over de herkomst van de bijzondere inrichting van Zaandok. Een goed begin van nog meer fijne ontmoetingen.
Angelique ontmoette ik vorige week voor het eerst tijdens het bespreken van wat plannen, waaronder het naar Zaandam halen van de “Waarmaakdag”. Het was een heel prettig gesprek van wederzijds geven en nemen.
Als dank voor dit alles – denk aan het terugbetalen van alle gratis kopjes koffie, thee, chocomel, lunches en wifi met sociaal kapitaal uit deel 1 van deze drieluik-blog – vind je hier een interview met Angelique over het reilen en zeilen van de Seats2meet vestiging van Zaandam.

Angelique en Shanna van Zaandok Seats2meet

Interview met Angelique van Zaandok

Begin dit jaar werd ik als Zelfstandig Professional (zoals S2M ons graag noemt) verliefd op het concept van S2M. Wanneer viel jij ervoor en waarom?

Ik viel ongeveer mei vorig jaar voor het concept van S2M. Ik werd toen gevraagd voor Zaandok en ben naar o.a. Utrecht afgereisd om eens te kijken hoe het concept nou was bedoeld en hoe het werkte. Bij dat gratis deel had ik namelijk wel mijn vraagtekens, als ik heel eerlijk ben.

Kun je iets vertellen over de totstandkoming van deze S2M locatie Zaandok?

Er was een ambtenaar die af en toe in Utrecht kwam voor zijn studie en erg enthousiast werd over S2M en vooral het concept. In Zaandam is hij daarom eens met wat ondernemers gaan praten en heeft zich daarna weer bewust teruggetrokken.
Een aantal ondernemers ging door met het verder onderzoeken van het hoe, waar en wat van een S2M in Zaandam. Uiteindelijk zijn goedkoopinrichten.nl en van der Gragt samen Zaandok gestart. De laatste is de eigenaar van het pand en de eerste heeft alles ingericht met hergebruikte meubelen van o.a. de SNS bank.

De inrichting van iedere S2M is eigentijds en fris, maar op iedere locatie toch net weer anders. Wat was jouw inspiratie bij het inrichten van Zaandok?

De inspiratie kwam vooral door de meubels, deze kon ik natuurlijk niet in een catalogus nieuw uitzoeken maar ik kon wel door een aantal loodsen lopen om te kijken wat de huidige voorraad was en heb hieruit een aantal items gekozen.
Daarna kwam het idee van de steigerplanken eigenlijk pas. Het één stak het ander aan waardoor het er soms aan het einde van de dag heel anders uitzag dan dat het aan het begin van de dag verzonnen was. Het hergebruikte zorgde ook voor het duurzame en dit weer voor het biologische wat je dan weer terug ziet in de catering.

S2M voorziet in een plek waar ZP’ers met elkaar in contact kunnen komen en elkaar kunnen inspireren tot mooie samenwerkingen. Welke taak heb jij in dit alles?

Dat is geen vastomlijnde taak heb ik gemerkt. Shanna en ik zijn mensen en bedrijven aan het verbinden, je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt en je vertelt natuurlijk wat de bedoeling is van Zaandok. Je hoopt dat iedereen zo enthousiast wordt dat hij/zij ook een beetje ambassadeur wordt voor Zaandok. De natuurlijke Buzz die dan ontstaat zorgt voor het succes. Zo is het ook bij de andere vestigingen gegaan en zo moet het ook hier gaan werken al is de Zaankanter in het algemeen wel wat stugger heb ik gemerkt.

Om meer naamsbekendheid te krijgen in de regio zal je zelf ook moeten netwerken. Met welke instanties onderhoud jij contacten of ambieer jij een samenwerking?

Dit varieert behoorlijk, denk aan het Zaans Vrouwen Netwerk Plus, De Corner, De Maatschappij en tussendoor biedt zich ook wel eens wat aan. Ik kijk dan wie er op af komen en maak mijn keuze dan. Het is nog niet gebeurd, maar ik blijf hopen dat ik natuurlijk eens een grote vis tegen het lijf loop.

ZP’ers zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren, leeftijden, stijlen, expertises, sexes, enz. Is het mogelijk om de doorsnee Zaandok ZP’er te omschrijven?

Onmogelijk! Naar mijn idee zijn er niet meer dames dan heren. De leeftijd ligt over het algemeen tussen de 30 en 50 jaar. Je ziet wel erg veel coaches, trainers en dan vooral het werken aan jezelf is een hot item. Maar het varieert zo enorm dat ik er geen standaard op los kan laten.

S2M voorziet in “gratis” flexwerkplekken (en koffie, thee en lunch) in ruil voor sociale waarde. Met welke vormen van sociale waarde wordt hier bij Zaandok “betaald”?

Je ziet dat er veel samenwerkingen ontstaan. Er wordt iemand geholpen met zijn LinkedIn profiel bijvoorbeeld of ze helpen elkaar aan een goede connectie. Ons wordt ook vaak hulp aangeboden bij het opruimen bijvoorbeeld van de lunch of een ruimte klaarzetten. Het is wel iets waar je ook om moet vragen, heb ik gemerkt. Niet iedereen biedt het namelijk uit zichzelf aan, maar een goed voorbeeld doet wel volgen.

Bij het reserveren van een werkplek op www.seats2meet.com wordt de ZP’er om zijn of haar expertise(s) gevraagd. Door deze kenbaar te maken kunnen ZP’ers elkaar dus ook – over de stadsgrenzen heen – op expertise(s) opzoeken. Merk je dat dit ook gebeurt?

Nog niet voldoende heb ik het idee, mensen moeten zich er hier nog meer bewust van worden van wat dit nou voor ze op kan leveren. Dit betekent namelijk dat je dan ook actief naar iemand toe moet stappen en dat is denk ik nog voor een groot aantal mensen een barrière. Het toevallige en spontane vinden ze toch makkelijker en ze kijken voornamelijk of het lekker dicht bij huis is of handig voor de afspraken van die dag.

Naast werkplekken, is het ook mogelijk om “Meeting Spaces” te reserveren voor vergaderingen, presentaties, workshops e.d. Het 24 uur van tevoren mogen annuleren is voor mij als ZP’er waardevol, omdat ik daardoor minder risico loop bij te weinig aanmeldingen. Welke voordelen zijn er nog meer te noemen t.o.v. andere aanbieders van vergaderruimtes?

Inderdaad is het kosteloos annuleren van je boeking uniek, bij een andere aanbieder moet je vaak alles gewoon betalen of een groot deel in ieder geval. Verder betaal je ook alleen wat je gebruikt waardoor je eigenlijk altijd goedkoper uit bent. Een beamer heeft bijvoorbeeld niet iedereen nodig. De ruimtes zijn anders ingericht en niet zo standaard, ze worden daarom als gezelliger en inspirerend ervaren.
Verder is de hele sfeer anders en ontmoet je makkelijker meer en bijzondere mensen. Eigenlijk kan je de meeting vormgeven zoals je wil en helpen we ook graag meedenken bij het samenstellen van een bijeenkomst. Shanna en ik zijn daarom ook een onderdeel van die meerwaarde, denk ik.

Welke inspirerende evenementen mogen de ZP’ers – binnen en buiten de Zaanse stadsgrenzen – de komende periode volgens jou vooral niet missen bij Zaandok?

Om te beginnen natuurlijk de 1e Zaanse secretaressedag die op 21 juni plaatsvindt. We zijn ook bezig om een Waarmaakdag hier plaats te laten vinden incl. een “Durf te vragen sessie” en Fris in je hoofd wat natuurlijk een landelijk goed bezocht evenement is.
Er ontstaan ook vaak spontane initiatieven van ZP’ers om b.v. een cursus bloggen aan te bieden. Eigenlijk staat iedereen vrij om hier iets aan te bieden, dit mag ook als try out als je net start. Je biedt je training gratis aan en wij zijn altijd bereid hierin mee te denken.

Wat houdt je nog tegen als startend ondernemer om eens te komen werken bij Seats2meet? Kom een keer gewoon langs en proef zelf de sfeer!

——————————————————————————————————
Yvonne Alefs - webdesigner

Yvonne Alefs is webdesigner bij van Wens naar Website – voor betaalbare doch professionele WordPress websites. Het hebben van een (huis)stijlvolle Facebook- en/of Twitterpagina achtergrond, vindt zij net zo belangrijk als een goed uitziende visitekaartje. Zij ontwerpt dan ook Facebook en Twitterpagina achtergronden bij Pimp mijn Pagina .

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *