Hoe ik mijn stam vond

Toen ik twee jaar geleden met het idee rondliep om mijn passie na te volgen en voor mezelf te gaan beginnen, las ik een korte samenvatting van het boek ‘Het Element’ van Ken Robinson. De titel boven dit artikel kopte: ‘Ben jij in je element? – Breng je talent en passie samen’.

In 7 stappen werd uitgelegd hoe je dit kon bereiken:
1. Verruim je blikveld – ‘out of the box’ denken.
2. Zoek dat waar je van houdt – je passie vinden.
3. Wanneer ben jij in je zone – als alles loopt zoals het moet.
4. Vind je stam – een groep mensen die de wereld ziet zoals jij.
5. Overwin je obstakels – meest voorkomende obstakel is angst.
6. Vind een mentor – een gids die je in zware tijden bij de hand neemt.
7. Denk nooit dat het te laat is – kansen blijven zich voordoen.

Ik kon me in 6 van de 7 punten wel vinden, maar punt 4 kon ik – op het gebied van mijn passie – tot voor kort nog niet invullen. Tot voor kort inderdaad, want inmiddels heb ik mijn stam gevonden!

In de korte tijd dat ik echt actief ben op twitter heb ik contact gehad met mensen die de wereld zien zoals ik, die mijn talenten erkennen, mij inspireren, mij beïnvloeden en het beste in mij naar boven halen. Laat dat nu net de omschrijving zijn voor het vinden van je stam!

Hieronder stel ik je voor aan een aantal van mijn stamleden :-), en laat je aan de hand van enkele van onze tweets zien hoe we – soms alleen online, maar ook wel offline – in contact zijn gekomen met elkaar. En net als in twitter is het meest recente bericht bovenaan!

social media contact Saencoaching 2 social media contacten social media contact Saencoaching 1 social media contacten 3 social media contacten 5 social media contacten 4 social media contacten 2 social media contacten 6

Zoals ik al eerder schreef draait twitter om kruisbestuiving cq tweerichtingsverkeer. Het gaat om delen, gunnen, helpen en ontmoeten. Om dit nog even te benadrukken, tot slot nog 1 hele leuke tweet die ik laatst ontving:

social media contacten Sybrye

Natuurlijk heb ik nog veel meer stamleden naast @MissMaaike85, @SaenCoachingAdv, @nl_usconsulting, @MeerAdvies en @Sabriye_Dubrie.
Ik noem er nog enkele: @slagter, @Daisy_HshJUIST, @tweetbeheer en @nickvandamme.
En mocht ik iemand uit mijn stam niet genoemd hebben – shame on me – laat het me dan weten, ik maak het meer dan goed met je!

Ben jij in je element op Twitter? Deel dan hier je ervaringen, gun het anderen om ervan te leren en misschien help je er iemand mee!

——————————————————————————————————
Yvonne Alefs - webdesigner

Yvonne Alefs is webdesigner bij van Wens naar Website – voor betaalbare doch professionele WordPress websites. Het hebben van een (huis)stijlvolle Facebook- en/of Twitterpagina achtergrond, vindt zij net zo belangrijk als een goed uitziende visitekaartje. Zij ontwerpt dan ook Facebook en Twitterpagina achtergronden bij Pimp mijn Pagina .

Related Posts

4 Reacties

  1. Maaike schreef:

    Dankjewel voor het compliment Yvonne, ik heb ontzettend leuk met je samengewerkt en mijn website is fantastisch geworden dankzij jouw hulp!

  2. Marlies van der Meer schreef:

    ha Yvonne, hoe kan ik de voorbeelden in dit artikel nu niet leuk vinden.
    Kruisbestuiving; gunnen en elkaar helpen zijn wel de woorden die ik met Twitter associeer.

    Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *